Delfiner på Azorerna

 

Delfinsim på Azorerna

Ingen resa på gång just nu.

Följ med till Azorerna och simma med vilda delfiner! En magisk upplevelse du sent ska glömma! Azorerna är en ögrupp med dramatisk natur mitt ute i Atlanten nästan halvägs till New York, det tillhör Portugal. De flesta sorters delfiner och valar simmar i detta magnifika hav, Atlanten. Kaskelottvalar som bara lever på mycket djupt vatten finns runt Azorernas öar och vi får ofta se dem. Kaskelotten ser ut som en koffert fram i nosen och den dyker till flera tusen meters djup.

Travel Inside är ingen resebyrå i vanlig bemärkelse, utan en arrangör av olika upplevelser med expeditioner till delfiner och valar.  Vi har inte några reseledare utan expeditionsledare som är mycket kompetenta när det gäller delfiner och valar och de omgivningar vi rör oss i. Det ingår aktiviteter som föreläsningar och ibland meditation.

Tänk på att det är helt vilda delfiner och valar vi träffar. Detta är inget Zoo eller uppträdanden av tränade delfiner och valar som är där för att roa dig. Alla möten sker helt på delfinernas och valarnas initiativ och på deras villkor. Delfiner och valar i det vilda beter sig inte som de du är van vid att se på delfinarier och på film. När och om du får ett nära möte, från båt eller i havet, så är det något mycket unikt.

Logi: Vi bor i på fint hotell som ligger precis vid hamnen där vår båt utgår. Hotellet ligger precis vid huvudgatan och man är mitt i centrum med närhet till affärer och restauranger.

Vi går ut med egen chartrad ribbbåt fyra gånger under veckan och stannar ute i 4-5 timmar varje gång. Ofta träffar vi på hudratals delfiner varje gång.

Förberedelser: Vi kommer att vara ganska fysiskt aktiva så förbered dig för det. Du behöver ha med egen utrustning, som cyklop, snorkel, enkla snorkelfenor och gärna en våtdräkt (inte kallt i vattnet, men ett praktiskt plagg att ha när man hoppa i och ur havet hela tiden).

Azorerna
Azorerna, en ögrupp med dramatisk natur mitt ute i Atlanten halvägs till New York (nästan) trots att det tillhör Portugal. De flesta sorters delfiner och valar simmar i detta magnifika blå hav runtomkring. Dessutom få vi ofta möta Kaskelottvalar som bara lever på mycket djupt vatten som finns runt Azorernas öar. Kaskelotten ser ut som en koffert fram i nosen, en mycket stor sådan och den dyker till flera tusen meters djup.

Azorerna består liksom Hawaii av 9 vulkanöar varav 7 är bebodda. Huvudön heter Sao Miguel och huvudstaden heter Ponta Delgada. Där finns mycket delfiner av många olika arter som vi simmar med. Det är inte ovanligt att vi träffar på hundratals delfiner.

Tidsskillnad: Två timmar bakåt från vår tid.

Jag ser fram emot att träffa dig på Azorerna så tveka inte att ring om det är något du undrar över. Jag finns inte alltid anträffbar men lämna ett meddelande på min telefonsvarare så ringer jag upp dig.

Priset: 16 495 kr för en vecka. Då ingår flyg, boende, frukost, båtturer, kvällsaktiviteter och guidning av Lotten Odh plus andra kompetenta ledare. Anmälan sker genom att du sätter in anmälningsavgiften 2 000 kr på bankgiro 5227-0931 glöm inte att skriva namn och telefonnummer på betalningen (skicka även gärna ett mail till lotten@delfiner.se med dina kontakt uppgifter). Fullbetalning ska vara oss tillhanda senast sista juni.

Med vänliga hälsningar!
Lotten Odh
070-576 42 91
info@travelinside.se