Hawaii

Nästa resa 9-19 mars 2022

10 sköna dagar med delfiner

Hawaii är verkligen en av jordens magiska platser. En ö fylld av gammal visdom och dramatisk natur. I det ändlösa blå havet runt omkring lever delfiner och valar som vi ofta får möta.

På Hawaii bor vi i ett hus med en bländande skön utsikt över Stilla havet, i närheten av den vik där delfiner och valar ofta kommer på besök. Att möta delfiner i deras naturliga miljö är en underbar och unik upplevelse som stundtals påverkar människor för livet. Delfiner har en förmåga att öppna människors hjärtan.

På Hawaii träffar vi mest spinnardelfiner, de är lite mindre än flasknosdelfinerna vi brukar se i fångenskap. De ses praktisktaget alltid i grupper om allt från 5-1000 individer åt gången. Men det vanligast är att de är ca 30 st i en grupp.

Hawaii har inte bara delfiner, de har också valar. Knölvalar, kommer ibland nära oss människor så att vi får tillfälle att se in i deras ögon som är stora som tennisbollar. De kan väga uppemot 40 ton och det ser ut som ett berg som rör sig mot dig när de kommer upp ur djupet. Då blir man ödmjuk.

Vi bor på ön Hawaii även kallad Big Island,  vulkanen på ön är fortfarande verksam och det brukar bli en spännande utflykt att se gudinnan Peles heliga plats och titta på lavaflödet.

Hawaii består av 9 öar varav 7 är bebodda. En av öarna är helt privatägd. Den mest kända ön är nog den där Honolulu ligger, den heter Ohau. Den ön amerikanarna kallar för Big Island är den ön som verkligen heter Hawaii och den är störst. Den är dock minst känd för turister som mest besöker öarna Ohau med Honolulu och Maui med sin gamla valjakts stad där man numera istället kan skåda val.

Priset för att bo i hus i närheten av delfinviken, del i bil, hälsosam mat, guiding och aktiviter är 22 995 kr.
Flyg ordnar du själv och en biljett till Hawaii brukar kosta 7 500-10 000 kr.

Här får du se hur en delfin ber dykare om hjälp, Marina som ibland filma oss på Hawaii var där och lyckades få detta på bild.