Delfiner på Azorerna

 

7-13 september 2022 gjorde jag min sista gruppresa till delfinerna. Nu har jag pensionerat mig efter dryga 30 år i världens olika hav. 

Följ mig gärna på You tube och instagram där jag snart kommer berätta om mina många år med delfiner och valar i världens alla hav. 

En magisk upplevelse du sent ska glömma!
Azorerna är en ögrupp med dramatisk natur mitt ute i Atlanten nästan halvägs till New York, det tillhör Portugal. De flesta sorters delfiner och valar simmar i detta magnifika hav, Atlanten. Kaskelottvalar som bara lever på mycket djupt vatten finns runt Azorernas öar och vi får ofta se dem. Kaskelotten ser ut som en koffert fram i nosen och den dyker till flera tusen meters djup.

Travel Inside är ingen resebyrå i vanlig bemärkelse, utan en arrangör av olika upplevelser med delfiner och valar.  Vi har inte några reseledare utan expeditionsledare som är mycket kompetenta när det gäller delfiner och valar och de omgivningar vi rör oss i. 

Tänk på att det är helt vilda delfiner och valar vi träffar. Detta är inget Zoo eller uppträdanden av tränade delfiner och valar som är där för att roa dig. Alla möten sker helt på delfinernas och valarnas initiativ och på deras villkor. Delfiner och valar i det vilda beter sig inte som de du är van vid att se på delfinarier och på film. När och om du får ett nära möte, från båt eller i havet, så är det något mycket unikt.

Logi: Vi har förbokat lägenhetshotell som ligger nära hamnen där vår båt utgår för dig som vill. Men du kan själv ordna att bo på annan plats då vi bara säljer själva utflykterna på havet. Om du själv bokar annan resa vill vi påpeka att vi går ut mycket tidigt på morgonen för att träffa delfiner och valar. Vilket gör att många hotell inte hinner servera frukost innan båten avgår. Då är det bra att själv kunna ordna med lite mat och/eller matsäck.  
Lägenheterna ligger mitt i stan och man är mitt i centrum med närhet till affärer och restauranger.

Vi går ut med egen chartrad ribbbåt fyra gånger under veckan och stannar ute i 4 timmar varje gång. Ofta träffar vi på hundratals delfiner varje gång och det är inte ovanligt att få se val.

Förberedelser: Vi kommer att vara ganska fysiskt aktiva så förbered dig för det. Du behöver ha med egen utrustning, som cyklop, snorkel, enkla snorkelfenor och gärna en våtdräkt (inte kallt i vattnet, men ett praktiskt plagg att ha när man hoppa i och ur havet hela tiden på en ribbåt). En bra och tålig vindjacka att ta på över våtdråkten.

Azorerna
Azorerna, en ögrupp med dramatisk natur mitt ute i Atlanten halvägs till New York (nästan) trots att det tillhör Portugal. De flesta sorters delfiner och valar simmar i detta magnifika blå hav kallat Atlanten.
Dessutom få vi ofta möta Kaskelottvalar som bara lever på mycket djupt vatten som finns runt Azorernas öar. Kaskelotten ser ut som en koffert fram i nosen, en mycket stor sådan och den dyker till flera tusen meters djup.

Azorerna består liksom Hawaii av 9 vulkanöar varav 7 är bebodda. Huvudön heter Sao Miguel och huvudstaden heter Ponta Delgada. Där finns mycket delfiner av många olika arter som vi simmar med. Det är inte ovanligt att vi träffar på hundratals delfiner.

Tidsskillnad: Två timmar bakåt från vår tid.

Jag ser fram emot att träffa dig på Azorerna så tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över. 

Priset: 12 000 kr för båtturer, aktiviteter och guidning av Lotten Odh och andra kompetenta ledare.

Flyg och hotell tillkommer om ca 15 000 kr och bokas separat. När du har skickat in din anmälan får du information om bokning av flyg och hotell.

Anmälan sker genom inbetalning av anmälningsavgiften 2000 kr till bankgiro 5227-0931. Meddela namn och telefonnummer på betalningen och skicka även ett mail till assistent: Jessica Glimmra, Jessica.glimmra@live.se, 070-799 52 81 med namn och telefonnummer på de som ska med. 
Din plats är reserverad när du fått en bekräftelse tillbaka via mejl.
Fullbetalning för båtturerna ska vara oss tillhanda senast 1 juli.

Med vänliga hälsningar!
Lotten Odh
Lotten@delfiner.se