Packlista till Azorerna

Packlista till Azorerna

Ta med: Sommarkläder, vandringskängor (eller andra bra skor för utflykter m m), varm tröja och vindjacka, regnkläder, badkläder, simfötter (helst vanliga billiga snorkelfenor ej tunga dykfenor med skor), vanliga strumpor eller våtdräktstrumpor att ha i simfötterna så att du inte får skavsår, snorkel och cyklop, solskyddskräm, handdukar, hatt, solglasögon, plåster, insektsspray, toalettsaker (speciellt hudkräm och hårbalsam).

Våtdräkt rekommenderas vattnet är inte så kallt men det är ett praktisktplagg som håller dig varm under hela båtturen och du slipper byta om hela tiden när vi hoppar i och ur vattnet, och du flyter också lättare med en våtdräkt. Du kan få hjälp i en dykaffär i Sverige eller köp billiga dräkter på Clas Olsson eller Jula, postorder och butiker. Ta annars med en gammal T-shirt som du kan snorkla i så att du inte bränner upp dig på ryggen. Se också till att du har snorkel och cyklop som verkligen passar, det finns inget mer irriterande än att hålla på och strula med det när delfinerna dyker upp! Det bästa är om du har med dig ett väl inprovat från Sverige.

Elektricitet: Azorerna har samma som i Sverige, även hålen är samma.

Mobiltelefoner: De flesta nya mobiler och abonnemang fungerar nu för tiden över hela världen. Ring ditt bolag för att kolla att ditt abonnemang och din telefon fungerar inför resan om du tänkt använda den. Kolla även kostnader, det kan vara dyrt att använda mobilen utomlands, och det kan rekommenderas att du köper ett kontantkort på plats om du ska använda mobilen mycket.

Internet: finns på vårt hotell i lobbyn.

Logi: Vi bor två och två i lägenhetshotell som ligger på stranden några kilometer utanför Ponta Delgada, och hamnen vi åker ut från med båten. Litet kök med möjlighet att laga enklare måltider finns. Det tar ca 45 minuter att gå in till staden annars får man ta en taxi för ca 7 EU.

Visum: Behövs inte.

 Pengar: På Azorerna går det bra med kontanter, Euro, och alla kreditkort, det finns bankomater där du kan ta ut kontanter på dina kreditkort.

Förberedelser: Vi kommer att vara ganska fysiskt aktiva så förbered dig för det.