Svar på vanliga frågor

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR:

Hur sover vi?

Vi bor i ett hus nära till havet där delfinerna simmar. Vi sover i flerbäddsrum, sängplatserna är dubbelsäng eller enkelsäng.
Måste man vara med på alla övningar eller utflykter? Självklart inte, du fattar beslut i stunden. Vill du bara koppla av, ligga på terrassen eller ta en promenad – så gör du det.

Alkohol?

Vi har nolltolerans när det gäller aktiviteter/meditationer etc. Det innebär att man inte kan vara med på aktiviteter den dag man har druckit något med alkohol.

Hur mycket pengar behöver man?

Pengar till bensin, ev restaurangbesök, inträden till parker/parkering, samt shopping efter eget behov. I USA förväntas man ge ca 10-15% i dricks för tjänster som servering etc.
Vi rek att ta med ca 400 USD kontant. Det finns bankomater på Hawaii.

Krävs Visum i USA?

Du ansöker Visa på nätet och det är ditt flygbolag som ska ge dig direktiv om detta.

Telefon/Internet?

Flertalet av de nya mobiltelefonerna fungerar i USA, kolla gärna vad som gäller för din modell/abonnemang. Om du har automatiska uppkoppling på internet så glöm inte att koppla ur den så att du inte får en chock när räkningen kommer.

Det finns trådlös anslutning i huset om du har egen dator eller telefon som hanterar det, i Kona stad finns det Internetcafé.

Tidsskillnad?

Hawaii ligger 11 timmar efter svensk tid, dvs. 18.00 lördag kväll på Hawaii är 05.00 söndag morgon Sverige. Det är därför väldigt viktigt att anhöriga inte ringer oss då de ofta ringer nattetid och stör oss. Gör upp om att det är du som mejlar och ringer när tiden passar.

Väder?

Snittemperaturen är ca 25-26′ och i vattnet ca 24′. Det är ofta en behaglig bris på Hawaii. Regn förekommer men brukar gå över relativt fort.